*

‘Buemi wordt testrijder bij Red Bull en Toro Rosso’

Daan de Geus

Daan de Geus

2 januari 2012 10:26

‘Buemi wordt testrijder bij Red Bull en Toro Rosso’
Formule1

Sébastien Buemi blijft als test- en reserverijder aan Red Bull verbonden, zo bericht het Zwitserse Blick. Volgens de publicatie gaat Buemi als derde man bij zowel Red Bull als Toro Rosso aan de slag.

 

Buemi zit sinds half december zonder racezitje omdat Red Bull besloot dat er geen plek meer voor hem is bij opleidingsteam Toro Rosso. Deze beslissing kwam als een schok voor de coureur, maar hij toonde zich desondanks ook dankbaar ten opzichte van Red Bull en sloot niet uit dat hij aan de energiedrankfabrikant verbonden zou blijven.

 

Volgens Blick is dat laatste dan ook daadwerkelijk het geval. De Zwitserse krant weet namelijk te melden dat Buemi een dubbelrol zal krijgen als derde man bij zowel het grote Red Bull Racing als bij Toro Rosso.

 

Hoe Buemi die functies precies gaat combineren en invullen is nog niet bekend – en een officiele bevestiging is er ook nog niet – maar Blick weet wel te berichten dat Buemi bij beide teams hoe dan ook de eerste reserve is voor het geval er iets met Red Bull-rijders Sebastian Vettel en Mark Webber of Toro Rosso’s Daniel Ricciardo en Jean-Eric Vergne gebeurt.

 

Een dergelijke rol is voor Buemi overigens niets nieuws. Voor hij in 2009 zijn Formule 1-debuut maakte, had hij in 2007 en 2008 al getest voor Toro Rosso en Red Bull.