McLaren en Renault zetten momenteel de toon in de Formule 1. Toch heeft BAR-coureur Jenson Button de hoop op een zege dit jaar nog niet opgegeven. De Engelsman, die afgelopen weekend tijdens zijn thuisrace achter de McLarens en Renaults als best of the rest op een vijfde positie eindigde, beseft echter wel dat er voor het zover is nog veel moet gebeuren. ,,Het gat met de auto’s voor ons is groot, zo’n 0,6 seconde per ronde”, weet hij Formule1.info-medewerker Adam Cooper te melden. ,,En dat is veel.”

,,Op het moment gaat het ons dan ook niet lukken, maar hopelijk kunnen we nog dit jaar een keer aan het langste einde trekken”, vervolgt ‘Jense’. Button vestigt zijn hoop daarbij op het werk van technisch directeur Geoff Willis en zijn mannen.

,,Ik hoop dat de nieuwe aërodynamica een stap voorwaarts is. We moeten daarnaast maar hopen dat de overige teams niet met nieuwe aëro-pakketten op de proppen komen. Tot het einde van het seizoen zullen we nog een aantal keer nieuwe aërodynamische vernuftigheden op de wagens monteren. Hopelijk kunnen we de toptweeteams het vuur daarmee nader aan de schenen leggen”, besluit de 25-jarige coureur.

PPB