Jos Verstappen en het Champcar-team van HVM zijn nog altijd in onderhandeling. Verstappen vindt dat ook HVM ‘risico’ moet durven nemen.


Jos Verstappen en het Champcar-team van HVM proberen nog altijd een contract te sluiten voor het restant van het seizoen. Ronnie Bremer, één van de twee coureurs van HVM, heeft problemen aan zijn financiële verplichtingen te voldoen en staat op het punt zijn plaats te verliezen. En HVM heeft haast. ,,Dinsdag vertrekken de vrachtwagens naar Toronto’’, laat een woordvoerster van het team Formule1.info weten. ,,Dan moet de beslissing zijn gevallen.’’ Het gaat vooralsnog tussen Verstappen en Bremer. ,,Maar er zijn ook al veel coureurs die zich al hebben aangeboden bij ons.’’

Verstappen staat nog altijd bovenaan het verlanglijstje van HVM. Het team is niet alleen onder de indruk van Verstappens capaciteiten als coureur, ook de grote fanschare spreekt tot de verbeelding. HVM heeft plannen om volgend jaar als ‘Team Europa’ deel te nemen aan de Champ Car World Series. ,,Jos past daarom perfect bij ons.’’

Of Verstappen of Bremer moet met geld over de brug komen voordat de volgende race verreden wordt, dat is volgende week zondag op het stratencircuit van de Canadese metropool Toronto. Beiden hebben het door HVM verlangde bedrag alleen nog niet bij elkaar. ,,Het wordt moeilijk’’, erkent Verstappen.

Verstappen, die zegt dolgraag te willen racen voor HVM, vindt alleen het bedrag dat HVM vraagt te hoog. Volgens een woordvoerder van HVM zou het bedrag om en nabij de half miljoen Amerikaanse dollar liggen. Volgens Verstappen is dat alleen niet het bedrag dat hem in staat het seizoen af te maken. ,,Ook zij moeten een deel van het risico dragen, vind ik’’, zegt hij over de aanbieding van het team van eigenaar Keith Wiggens.

Verstappen heeft bovendien het benodigde bedrag nog niet voorhanden. Aangenomen werd dat Harrie Muermans Verstappen wel zou willen helpen, maar dat is volgens de coureur onjuist. ,,Harrie sponsort Robert Doornbos en mij niet.’’ Verstappens manager Huub Rothengatter is ‘nog wel in gesprek met een paar mensen’.