Christian Klien kan weer volop aan de bak. De Oostenrijkse Red Bull-coureur bestuurt in ieder geval in de Grand Prix’ van Canada, Amerika, Frankrijk en Engeland de tweede bolide van Red Bull Racing. Dat heeft teambaas Christian Horner bevestigd. En er lijkt meer in het vat te zitten.


Klien moest de afgelopen vier Grand Prix’, ondanks zijn goede seizoenstart met drie punten in de eerste twee races, zijn stoeltje als tweede rijder naast David Coulthard afstaan aan Vitantonio Liuzzi, en werd zoet gehouden als derde rijder op vrijdag. Horner biedt hem echter de nodige perspectieven: ,,We evalueren van tijd tot tijd de situatie, maar het is niet uitgesloten dat hij ook in Duitsland en Hongarije in actie komt.’’

Dietrich Mateschitz, de grote baas van Red Bull, gaf deze week in het Zwitserse weekblad Motorsport Aktuell al te kennen dat Klien wat hem betreft de rest van het seizoen als tweede rijder afmaakt. Liuzzi, in Canada en Amerika niet aanwezig omdat Scott Speed in beide Grand Prix’ op vrijdag de derde Red Bull bestuurt, zou in beeld zijn als eventuele opvolger van Jacques Villeneuve bij Sauber.