*

Circuit Austin is klaar voor eerste Grand Prix

Bouke van den Berg

Bouke van den Berg

26 september 2012 10:16

Circuit Austin is klaar voor eerste Grand Prix
Formule1

Het Circuit of the Americas heeft zijn laatste inspectie goed doorstaan. FIA-racedirecteur Charlie Whiting heeft groen licht gegeven voor het doorgaan van de Grand Prix van de Verenigde Staten.

Het circuit van Austin doet daarmee betere zaken dan het stratencircuit van New Jersey, waar een F1-race voorlopig van de baan lijkt te zijn. Whiting was na zijn inspectie onder de indruk van het circuit in Texas, waar 18 november de race wordt verreden.

“Ze zijn ongelooflijk veel opgeschoten sinds de laatste controle. Alles wat ik zag kan worden gezien als eerste klas”, zegt Whiting over het circuit, de faciliteiten en veiligheid. “De organisatoren hebben het fantastisch gedaan. Echt goed!”

“Dit moest het beste van het beste worden en dat is ook gelukt. Ik had geen enkele klacht. Waarschijnlijk zien we in drie of vier bochten veel inhaalacties. Een aantal bochten, zoals de eerste, zijn dusdanig ontworpen dat het circuit heel breed is, maar dat de apex (de beste manier om een bocht te nemen, red.) heel nauw is.”

“Dat is hoe je vandaag de dag een langzame bocht ontwerpt. Hopelijk wordt daar veel ingehaald. Ik heb daar wel vertrouwen in. Het is gewoon een te gekke bocht. Een ander label kan ik er niet aan ophangen. Ik denk dat de teams en coureurs mijn mening gaan delen.” 

Lees meer over

Austin Cota Fia Whiting