Zes van de zeven Michelin-teams (Red Bull Racing uitgezonderd) hebben in een gezamenlijk uitgebracht persbericht verklaard ’teleurgesteld’ te zijn in de uitspraak van de FIA. De teams werden vandaag door de World Motor Sport Council aan twee van de vijf ten laste gelegde feiten schuldig bevonden.

De zes Michelin-teams zeggen in de gezamenlijke verklaring niet te kunnen begrijpen waarom zij de schuld krijgen van een fout van Michelin. De bandenfabrikant stak immers de hand in eigen boezem. ’De FIA heeft ook geaccepteerd dat wij in een onmogelijke positie zaten’, stellen de zes teams. ’Zodoende is er al antwoord gegeven op de vraag of wij schuldig zijn. De teams kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor de gebeurtenissen.’

Ook stellen de teams geen begrip te hebben voor het feit dat zij verantwoordelijk worden gehouden voor het niet deelnemen aan de race op Indianapolis. ’Die regel gaat alleen op als je een veilige race kunt rijden en die vlieger ging in Indianapolis niet op’, aldus de teams in hun communiqué.

De zes (en wellicht ook Red Bull Racing) gaan in beroep tegen de uitspraak de World Motor Sport Council van vandaag.