Tom Coronel heeft in het Japanse Okayama zijn eerste zege in het WTCC geboekt. De Nederlandse SEAT-coureur profiteerde optimaal van de natte baan.Hoewel het bij de start van de race niet meer regende, was het asfalt van Okayama – dat medio jaren negentig als TT circuit Aïda nog toneel was voor twee Formule 1-races – nog behoorlijk nat. Coronel startte vanaf pole na de eerste race als achtste te zijn gefinisht.

Coronel nam een gok door te starten met een combinatie van regenbanden (achter) en slicks (voor). Zoals verwacht kon hij bij de start zijn leidende positie niet vasthouden tegen de diesel-Seats, maar in de vijfde ronde kon Coronel zijn benzinegestookte auto langs de krachtiger dieselvariant van Tiago Monteiro loodsen.

Alleen de Braziliaan Augusto Farfus kon Coronel in de slotfase nog bedreigen, maar de Nederlander stelde met verdedigend stuurwerk zijn eerste WTCC-zege veilig. ,,Hij probeerde het overal, zat links en rechts van me, ik wist soms helemaal niet waar hij was,” zei Coronel. ,,Ik bleef gewoon mijn eigen lijnen rijden en zo bleef ik hem uiteindelijk voor!”

MB