Enkele dagen na een weekend waarin duidelijk werd dat Max Mosley niet al te blij is met bepaalde uitlatingen van David Coulthard, heeft de Schot nog maar eens wat olie op het vuur gegooid. De Red Bull-coureur heeft geen goed woord over voor de huidige regels van de Formule 1. ,,Al deze regels – de nieuwe kwalificatie en de straf bij een kapotte motor – zijn niet ontworpen met het idee om de races om zeep te helpen, maar feit is dat dit wel de consequentie van deze regels is. Als je uitvalt moet je de volgende race al vroeg aan de bak in de kwalificatie, en dat is een nadeel aangezien de baan tijdens de sessie steeds sneller wordt", begint ’DC’ zijn pleidooi in The Times.

,,In feite is het hele systeem gewoon gehandicapt, helemaal omdat de dominantie van Ferrari min of meer de aanleiding voor de regelveranderingen was. Een coureur zit in de problemen als hij een motor moet wisselen, zelfs als het niet zijn eigen fout is. Het publiek wordt daardoor beroofd van een mooie race, dat hebben we in Frankrijk wel gemerkt", refereert hij nog maar eens aan de straf die Kimi Raikkonen opgelegd kreeg naar aanleiding van zijn motorproblemen.

Tijdens het Grand Prix-weekend in Frankrijk was er speculatie dat de GPDA van plan was een statement uit te geven nadat Coulthard over de telefoon flink aan was gepakt door Max Mosley vanwege zijn gedrag in Frankrijk. De voormalig McLaren-coureur zou het initiatief hebben genomen onder de coureurs om zodoende het plan voor de extra chicane te steunen.

Het statement is er nooit gekomen, maar wel weet Coulthard te melden dat de coureurs in Engeland met Mosley rond de tafel zullen gaan zitten. Onderwerpen als veiligheid en het bebacle van Indianapolis zouden hoog op de kalender staan. In de ’coureursvakbond’ zelf rommelt het ook. Het feit dat slechts de Michelin-coureurs (inclusief vrijdagtesters) en het Minardi-duo het statement ondertekenden, heeft nogal voor wat opschudding gezorgd.

Tiago Monteiro zegt nooit een statement te hebben gezien, Michael Schumacher weet te melden dat het geen initiatief van de GPDA was en Jarno Trulli tenslotte heeft gemeld dat hij een document heeft ontvangen van de GPDA. In Silverstone zal ongetwijfeld het één en ander duidelijk worden.