Vorig jaar werd hij nog verguisd door alles en iedereen binnen de Formule 1. Red Bull pikte hem op en David Coulthard stelde niet teleur. De huidige prestaties overstijgen alle verwachtingen en ’DC’ is weer helemaal in the picture. Momenteel zou hij onderdelen met BAR over een contract voor 2006.

De Schot wordt door de renstal uit Brackley beschouwd als de grote kandidaat om Jenson Button op te volgen, die volgens andere speculaties volgend seizoen achter het stuur van een Williams-bolide te bewonderen is.

,,David voelt zich volledig in zijn element bij Red Bull en de prestaties zijn veel beter dan vooraf werd verwacht, maar als hij de kans krijgt om bij BAR te tekenen zal hij dat niet nalaten", vertelt een bron, die dichtbij de coureur zegt te staan in het Engelse tijdschrift Autosport.

Coulthard is een goede vriend van BAR’s Gil de Ferrran, die onlangs door het team is aangesteld als sportief directeur. Verder waren de twee teamgenoten in de begindagen van hun loopbaan. Een andere goede vriend van de Braziliaan, Rubens Barrichello, wordt eveneens al enige tijd aan de geplaagde renstal gelinkt. Het is vooralsnog echter onduidelijk in hoeverre de kans daadwerkelijk aanwezig is dat de Braziliaan Ferrari de rug toekeert.

De Ferran heeft zelf al laten weten dat ’sentimenten geen invloed hebben op zijn uiteindelijke beslissing, die professioneel en volledig objectief zal zijn’. Het begint er inmiddels steeds meer op te lijken dat er in 2006 op z’n minst één nieuwe racecoureur voor het team uit zal komen. Button heeft een clausule in zijn contract staan dat hij mag vertrekken hij als de prestaties van BAR niet verbeteren.

Verder lijkt het er ook op dat Takuma Sato moet vrezen voor zijn toekomst bij de renstal. De Honda-protégé is geen schim van de aanvallende coureur die hij in 2004 was. Hij heeft nog niet één keer indruk kunnen maken dit seizoen. Anthony Davidson zou tot slot ook nog een kanshebber zijn op een racestoeltje voor volgend seizoen. Onlangs wees hij een aanbod van het Champcar-team Newman/Haas af omdat hij in 2006 races wil rijden voor de BAR-equipe.