Als lid van de GPDA komt David Coulthard op voor de belangen en de veiligheid van de coureurs. Dat is hij nu, na de crash van Kimi Raikkonen op de Nürburgring, wederom van plan. Op veel bijval rekent hij niet, de Schot vreest dat er eerst iemand gewond moet raken voordat de FIA naar hem luistert. Vooral op de nieuwe bandenregels wordt al enige tijd stevige kritiek geleverd, tot dusver is dat vooral aan dovemansoren gericht. Nu vele coureurs problemen kregen met hun rubber in de Europese GP is er een mogelijkheid dat men er toch nog eens over na gaat denken. ’DC’ ziet het in de Daily Record echter somber in: ,,Ik vrees dat er pas over veranderingen nagedacht gaat worden als iemand een ernstige blessure oploopt."

Daarom komt het de Red Bull-coureur niet geheel ongelegen dat er een heuse schokgolf door de Formule 1-wereld gaat na datgene wat Kimi Raikkonen overkwam.,,Er zijn twee opties: of de regels moeten veranderd worden, of de bandenfabrikanten moeten de levensduur van de banden verbeteren."

Dan is het de vraag waarom de McLaren-coureur in een dusdanige situatie niet besluit om naar binnen te komen, maar de gok waagt en doorrijdt. Voor Coulthard is dat standpunt makkelijk te verklaren ,,Een coureur denkt daar totaal niet aan, en zeker niet als hij in het laatste stadium van de race op kop rijdt en de wereldtitel wil winnen. Ik had hetzelfde gedaan als Kimi, wie verwacht er nou dat de ophanging het begeeft?"