Als zich tijdens dit weekend opnieuw problemen met de banden voordoen, gaat de Grand Prix van Duitsland niet door. Dat stelde de Grand Prix Drivers Association vanavond in een keiharde verklaring.

Hoewel de coureurs zich donderdagmiddag nog redelijk op de vlakte hielden over de problemen bij Pirelli, kwam de GPDA na een vergadering op donderdagavond in de paddock van de Nurburgring met een opvallend hard statement: nog meer lekke banden en het hele feest gaat dit weekend niet door.

“Wij vertrouwen erop dat de problemen die we in Silverstone hadden, zijn opgelost”, aldus het persbericht van de GPDA. “Wij coureurs zijn klaar om met onze auto’s op de limiet te racen, zoals de teams, sponsoren en de fans van ons verwachten. Echter, wij als coureurs hebben besoten om, mochten zich tijdens dit raceweekend problemen met de banden voordoen, het evenement te zullen boycotten.”

“Dit probleem is te voorkomen, en het brengt de levens van coureurs, toeschouwers en baancommissarissen nodeloos in gevaar.”

Pirelli levert de teams dit weekend andere banden, in een poging het debacle van Silverstone te voorkomen. Tijdens het Duitse GP-weekend zijn de banden voorzien van een kevlar constructie, in plaats van de staalconstructie die voorheen gebruikt werd.

Pirelli noch de FIA hebben op het bericht gereageerd.