Volgens James Allison, technisch directeur van Ferrari, zullen coureurs een compleet andere rijstijl moeten aannemen voor komend seizoen. Dit in verband met de beperkte hoeveelheid brandstof die in 2014 mee aan boord mag.

Een coureur mag namelijk per race maar 100 kilo brandstof verbruiken vanaf dit seizoen en dat gaat volgens Allison een flinke uitdaging worden. “Voor een aantal races is 100 kilo meer dan genoeg, maar voor andere circuits zal een coureur echt heel voorzichtig moeten zijn met wat hij per ronde verbruikt. Zo voorzichtig dat coureurs erop moeten gaan oefenen, dit vergt een hele andere manier van rijden, aldus de Ferrari-man.”

De Brit haalt deze conclusie uit de eerste testresultaten van de nieuwe auto in de simulator. Fernando Alonso mocht vlak voor Kerstmis plaats nemen in de ‘nieuwe Ferrari’ en kwam volgens Allison met interessante en nuttige feedback.

Of Ferrari deze feedback ten goede heeft kunnen gebruiken zien we binnenkort. Hoewel Ferrari nog niet heeft gezegd wanneer de nieuwe auto wordt gepresenteerd, zal dat waarschijnlijk aan de vooravond zijn van de eerste collectieve test, die van 28 tot en met 31 januari wordt gehouden in het Spaanse Jerez.