*

Da Costa in China tijdelijk reserve van Red Bull

Daan de Geus

Daan de Geus

9 april 2013 11:22

Da Costa in China tijdelijk reserve van Red Bull
Racepictures

Red Bull-protegé António Félix da Costa zal komend weekend tijdelijk de taken van Red Bulls en Toro Rosso’s vaste derde man Sébastien Buemi overnemen, aangezien de Zwitser andere verplichtingen heeft.

Buemi is behalve test- en reserverijder van Red Bull en Toro Rosso ook nog voor Toyota actief in het World Endurance Championship, en komend weekend staat de eerste WEC-race van 2013 op de kalender.

Buemi kan dus niet afreizen naar China, waarop Red Bull heeft besloten de 22-jarige Da Costa komend weekend als reserve mee te nemen.

Da Costa maakt deel uit van het opleidingsprogramma van Red Bull en heeft vooral vorig jaar indruk gemaakt. De Portugees werd in 2012 namelijk derde in de GP3 en had verder aan iets meer dan een half seizoen in de Formula Renault 3.5 genoeg om vier races te winnen en de vierde plaats in het kampioenschap te claimen. De Portugees wist daarnaast ook nog de illustere Formule 3-race in Macau te winnen.

Da Costa heeft ook al meerdere malen met Formule 1-auto’s mogen testen. In 2010 reed hij tijdens de Young Driver Test een dag voor Force India en in 2012 mocht hij twee dagen voor Red Bull testen.

Of Da Costa ook tijdens het raceweekend in Bahrein – dat een week na de race in China volgt – de taken van Buemi zal overnemen, is nog niet bekend. Buemi heeft gedurende dat weekend echter geen verplichtingen voor Toyota.