Alain Prost (foto), René Arnoux, Alan Jones en Emerson Fittipaldi. Ze willen allemaal meedoen aan de Grand Prix Masters voor ’senioren’ die 13 november op het Zuid-Afrikaanse Kyalami van start gaat, als proloog voor een volledig seizoen Masters in 2006 Alleen Damon Hill heeft op voorhand keihard ’nee’ gezegd.

,,Ik heb alweer een poosje geleden aangegeven dat ik genoeg risico’s heb genomen in mijn leven. En daar blijf ik bij. Dit is niet hetzelfde als deSeniors Tour bij het golfen’’, zegtDamon Hill, de wereldkampioen van 1996 met Williams,in het tijdschrift Motoring News.

,,Dit is autosport en daar zijn risico’s aan verbonden. Ik geloof niet dat 50-jarigen helemaal zonder risico’s kunnen racen.’’ GP Masters organisator Scott Poulter zegt er niet zo mee te zitten dat de Brit, die in 1999 zijn actieve loopbaan bij Jordan afsloot, niet meedoet: ,,Hij is de enige die nee heeft gezegd. En wie niet wil racen, moet dat ook vooral niet doen.. Echter: driekwart van de rijders waarmee wij hebben gesproken wil wel meedoen. De veiligheid is sinds de tijd dat zij in de Formule 1 actief waren enorm verbeterd. De rijders waarderen nog steeds hert aparte racesfeertje.’’