Het lijkt erop dat het BAR-team kosten noch moeite spaart om Jenson Button ook na dit jaar te behouden. De door Honda gesteunde renstal zou Williams in een poging om Buttons contract voor 2006 af te kopen een grof geldbedrag én Anthony Davidson geboden hebben.

Dat melden althans diverse Engelse media. De krant The Times schrijft in haar uitgave van vandaag dat het hierbij om een bedrag van drie miljoen euro gaat en dat BAR daarnaast bereid is om tenminste nog één jaar lang Davidsons salaris (anderhalf miljoen) te betalen. Volgens The Mirror heeft de BAR-equipe Williams daarentegen zo’n zeseneenhalf miljoen euro geboden.

Hoeveel geld er ook mee gemoeid is, vast staat dat WilliamsF1-teameigenaren Frank Williams en Patrick Head krap bij kas zitten. Door het vertrek van autofabrikant BMW moet het team gaan betalen voor haar motoren. Bovendien verliest het mogelijk ook hoofdsponsor HP, jaarlijks goed voor zo’n twaalf miljoen. Waarschijnlijk heeft het duo dus wel oren naar een financieel lucratief aanbod én Anthony Davidson. Toen afgelopen jaar bleek dat Jenson Button niet weg mocht bij BAR, was ‘Ant’ eerste keus. Maar BAR liet ook de testcoureur destijds niet gaan.

PPB