Pedro de la Rosa zal ook in Frankrijk de racecoureurs van McLaren bijstaan tijdens de vrije trainingen op vrijdag. De Spanjaard kwam de afgelopen weekends in Canada en Amerika in actie en daarom was de algehele verwachting eigenlijk dat Alexander Wurz zijn opwachting zou maken op Magny-Cours. McLaren had eerder dit seizoen namelijk aangegeven dat de twee coureurs per toerbeurt in actie zouden komen. Nu blijkt men dus, al dan niet gedwongen, van dit voornemen af te zijn gestapt. Mogelijk heeft de keuze voor De la Rosa te maken met een blessure bij Alexander Wurz. De Oostenrijker klaagde tijdens de testwerkzaamheden op Jerez over pijn tussen zijn schouderbladen.

Een bezoek aan het ziekenhuis bracht uitkomst, hij bleek last te hebben van een beknelde zenuw. Daarop besloten de doktoren dat het voor de coureur beter was als hij niet meer in actie zou komen. McLaren heeft verder geen tekst en uitleg gegeven.

,,De testweek in Jerez verliep naar wens, we hebben niet minder dan 1700 kilometer gereden met z’n allen. Zoals gebruikelijk zal ik me vrijdag richten op het vergaren van zoveel mogelijk data en hoop ik mijn steentje bij te kunnen dragen als het op de bandenkeuze aankomt. Magny-Cours is naast een technisch circuit, een interessante baan om op te rijden", is het enige commentaar van De la Rosa in het persbericht.