*

Di Resta tevreden met ‘goede, maar zware race’

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

30 juli 2017 18:32

Di Resta tevreden met ‘goede, maar zware race’
Sutton Images

Paul di Resta is tevreden met zijn eenmalige Grand Prix-optreden achter het stuur van de Williams van Felipe Massa.

De Brit geeft na afloop van de race aan dat het voor hem een spannende dag was, als ook een moeilijke dag. De ervaring die hij gisteren opdeed tijdens de kwalificatie bereidde hem immers nog niet voor op de race, waarin weer andere wetten gelden.

“Ik stapte vandaag opnieuw zonder enige voorkennis in. Zonder enige kennis van hoe het is om te rijden meteen volle tank en zonder enige kennis van hoe het is om met deze auto’s in een peloton te rijden. Ik had mezelf daarom de opdracht om in ieder geval de auto heelhuids door de eerste bochten te sturen.”

Vervolgens reed Di Resta een tijd lang voor de beide Saubers uit, om die vervolgens na de pitstops voor zich te moeten dulden. Dat hij vervolgens uitviel met een olielek, vindt Di Resta jammer, maar doet wat hem betreft niet af aan zijn race.

“Ik kreeg gedurende de race meer en meer vertrouwen en voelde me steeds beter op mijn gemak in de auto. Natuurlijk is het jammer dat ik de finish niet heb gezien, maar uiteindelijk ben ik heel tevreden met hoe het is gegaan, gezien het weinige aantal ronden dat ik heb kunnen rijden ter voorbereiding op de race.”

Stroll
Waar Di Resta dus nog wel heeft genoten van zijn optreden, heeft teamgenoot Lance Stroll zich stierlijk verveeld: “Ik reed de hele race alleen in de rondte, dus ik ben weinig actie tegengekomen. In de eerste stint kon ik qua tempo nog redelijk meekomen, maar na de pitstop miste ik snelheid.”

“Uiteindelijk zijn we min of meer geëindigd waar we de race ook begonnen en dat typeert ons moeizame weekend. We moeten nu vooruit kijken naar circuits als Spa en Monza, waar we in theorie beter moeten kunnen presteren dan hier.”