Enkele maanden geleden stapte Paul di Resta in Hongarije in de Williams van de zieke Felipe Massa. Het was voor Paul di Resta hét bewijs van wat hij diep van binnen allang wist: “Ik kan het nog steeds.”

De kans om het stuurtje van Felipe Massa op de Hungaroring over te nemen, kwam juist op het goede moment, want voor Paul di Resta was het duidelijk dat het steeds moeilijker zou worden om als racecoureur terug te keren in de Formule 1: “Hoe langer ik niet in F1 racete, hoe kleiner de kans werd dat het ooit zou gebeuren. Maar de wil om op de grid terug te keren is nooit weggeweest.”

En dus laat Paul di Resta naast zijn DTM-campagne als reservecoureur van Williams nadrukkelijk zijn gezicht zien binnen het team: “Aan de ene kant is het gewoon een kwestie van je kansen afwachten, maar je moet jezelf natuurlijk wel aan iedereen blijven presenteren. Ze kennen me na dik anderhalf jaar inmiddels dan ook echt wel.”

“Je probeert te doen wat je kunt binnen het team en binnen de beperkingen van je functie als reserverijder. Alleen zo kun je in de picture blijven voor dat ene doel. En binnen Williams weet men heel goed wat mijn doel is. Het is geen geheim dat het mijn droom is om opnieuw in die wagen te stappen.”

De kans die hij eerder dit jaar kreeg om exact dat te doen, was voor de Brit het bewijs dat hij het nog steeds kan: “Dat wist ik natuurlijk wel, maar naast dat het voor mij een extra bevestiging was, heb ik ook aan het team en alle anderen binnen de Formule 1 laten zien dat ik nog steeds van toegevoegde waarde kan zijn.”

Paul di Resta is overigens niet de enige die op het Williams-zitje naast dat van Lance Stroll jaagt. Als Williams het serieus met hem meent, wil Felipe Massa ook best nog een jaar blijven, terwijl ook Robert Kubica genoemd wordt als mogelijk opvolger van de Braziliaan.