Kimi Raikkonen en Juan Pablo Montoya rijden dit weekend in Monaco met diamanten op een helmen. Daarmee zijn het zonder enige twijfel de duurste ’hoofddeksels’ in de historie van de Formule 1.McLaren is voor de race in de straten van Monte Carlo een samenwerking aan gegaan met de diamantfirma Steinmetz. De namen van de coureurs, die op de zijkant van de helmen staan, zijn in diamant geschreven.

Het heeft drie maanden in beslag genomen om de helmen met diamantopschriften te ontwerpen en te fabriceren. Nir Livnat van Steinmetz is erg te spreken over het resultaat. ,,Dit laat zien hoeveel geduld en vakmanschap er nodig is om iets moois te maken van diamant.’’ De helmen worden overigens na de race geveild, waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat.

Het is niet voor het eerst dat de firma Steinmetz tijdens de Grand Prix van Monaco de publiciteit zoekt. Vorig jaar reden de Jaguars met kleine diamantjes op de neuzen van de wagens, waarbij er een verdween toen Christian Klien al in de eerste ronde van de race in Loews van de baan schoot.