In de rubriek ‘Door de lens van Peter’ toont FORMULE 1’s huisfotograaf Peter van Egmond zijn favoriete foto’s uit recente raceweekends. In Frankrijk viel hem op dat de Red Bull-pitmuur tot op de millimeter precies is uitgelijnd. ‘Zelfs de blikjes Red Bull staan keurig in het gelid’

“Op het eerste gezicht lijkt dit misschien geen opwindende foto”, erkent Van Egmond, die hem zelf wel de moeite waard vindt vanwege het verhaal, de compositie en hoe zijn shot wel gechoreografeerd lijkt. Al had hij daar zelf overigens geen hand in.

Lees ook: Door de lens van Peter: een inkijkje in de spartaanse werkplek van Max Verstappen

Het begint ermee dat hij op Paul Ricard een mooie, vrije blik op de zogenaamde pit gantry had, het ‘commandocentrum’ aan de pitmuur. “Op Paul Ricard staat de pit gantry helemaal vrij, waarmee ik bedoel dat er geen hekken of andere dingen in de weg staan.” En dat is op andere circuits meestal wel anders.

Van Egmond had nu dus de kans een ‘een mooie, schone en symmetrische foto’ te maken van de zeven Red Bull-mensen aan de pitmuur. “Als je goed kijkt, zie je hoe strak alles gebouwd is: teambaas Christian Horner zit precies in het midden. Zelfs de blikjes Red Bull en flesjes water staan keurig in het gelid.”

Je vindt de beste foto’s van Peter van Egmond natuurlijk in FORMULE 1 Magazine! Editie 12 van FORMULE 1 Magazine ligt nu in de winkel of is hieronder te bestellen, met gratis verzending binnen Nederland!