Peter van Egmond is als fotograaf aanwezig geweest bij honderden F1-races en is sinds het begin van FORMULE 1 in 1994 aan het tijdschrift verbonden. Zijn archief behelst misschien wel miljoenen foto’s, in het kader van ons 25-jarig jubileum zoekt hij er elke week één uit.

Lees ook: Door de lens van Peter: ‘Max, op wie wachten we?’ Verstappen: ‘Wat denk je?’

Vitantonio Liuzzi’s cv is er één van vele incidenten. Eerder beschreven we al een foto van Peter van Egmond waarop de Italiaan voor een ravage zorgt in Monza. Dit keer behandelen we een ongeluk waar Liuzzi geen enkele blaam trof.

Peter van Egmond

Kijk voor zijn beste foto’s in alle formaten en vormen   in zijn online shop.

Het is vlak na de start van de Japanse GP in 2010, Peter van Egmond stond in de eerste bocht klaar en legde deze crash vast. “Voor iedere Italiaan is het een droom om in een Ferrari te rijden. Maar een Ferrari die bij jou naar binnen rijdt, is zelfs voor de grootste patriot een nachtmerrie.”

“Vitantonio Liuzzi was dan ook onaangenaam verrast toen hij plotseling werd getorpedeerd door Felipe Massa, die in het gedrang na de start op het gras kwam en door de kerbstones in de flank van de Force India werd gelanceerd. Beide heren, die na een slechte kwalificatie juist wel een goede race konden gebruiken, dropen gedesillusioneerd af.””

Lees ook: Door de lens van Peter: Stilte voor de klap van Vitanonio Liuzzi

2010 Japanese Grand Prix – Sunday Race
Suzuka Circuit, Suzuka, Japan.
10th October 2010.
World Copyright: Steve Etherington/LAT Photographic
ref: Digital Image SNE28963