Robert Doornbos is komend seizoen derde rijder bij Jordan. Donderdagmiddag tekende hij het contract. Robert Doornbos heeft donderdagmiddag een contract getekend bij het recent door Midland F1 overgenomen Jordan. Dat heeft Jordan vanochtend in een persverklaring bevestigd.

Doornbos, die vanmiddag aanwezig is bij de presentatie van de Jordan-Toyota EJ15 in Moskou, gaat aan de slag als derde rijder die tijdens de vrijdagsessies in actie komt. Hij is de eerste reserverijder. Mocht Tiago Monteiro of Narain Karthikeyan niet in staat zijn te rijden, dan is de vrijgekomen plek voor Doornbos. Doornbos zal ook nauw betrokken zijn bij de ontwikkeling van Midland F1's bolide die in 2006 op de baan komt.

Eerder deze week tekende Nicky Pastorelli al een overeenkomst met Jordan. Rijswijker Pastorelli is testrijder buiten de Grand Prix-weekends om en krijgt eveneens een rol bij de ontwikkeling van de Midland-auto voor komend jaar. Twee Nederlanders derhalve aan de slag bij Jordan, al is het goed denkbaar dat de rol van Pastorelli dit jaar relatief bescheiden zal blijven. Mogelijk racet hij een volledig seizoen in de Champcars met Team Walker. Die mogelijkheid is er nu hij niet op de vrijdagen tijdens Grand Prix-weekends in actie hoeft te komen.

Colin Kolles, managing director van Jordan, zegt erg happy te zijn met zijn 'derde man': ,,In ieder opzicht moet je onder de indruk zijn van de snelheid van Robert. Hij is erg laat met autosport begonnen als je dat vergelijkt met andere coureurs. Hij heeft vorig jaar al zijn kwaliteiten getoond en we zijn blij dat we dit seizoen verder met hem kunnen samen werken tijdens de vrije sessies op vrijdag. Dat biedt hem de kans de Formule 1 beter te leren kennen.''

Doornbos, die aanvankelijk zijn zinnen had gezet op een van de racezitjes bij Jordan en zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken stak toen die aan zijn neus voorbij gingen, zegt nu toch tevreden te zijn: ,,Ik ben erg blij dat ik, na die drie vrijdagen van vorig jaar, de kans heb verder te testen, te ontwikkelen en te leren. Het is goed voor mij en het team.''