Waar Christijan Albers niet echt happy was met zijn eerste dag op de Hungaroring, kijkt Robert Doornbos tevreden terug op zijn vrijdagsessies. Hij was niet alleen beide keren sneller dan Albers, ook bleef hij in de tweede training de Jordans voor.


Amper een week geleden maakte Robert Doornbos zijn officiële Formule 1-debuut. Tijd om te relaxen heeft de Rotterdammer niet gehad. Op de Hungaroring moest hij, onder zeer warme omstandigheden, weer gelijk aan de bak. Tijdens de eerste sessie legde hij zonder problemen zestien ronden af en zette hij een snelste tijd neer van 1:27.011 (19e).

In de tweede sessie verbeterde hij zijn tijd met ruim drie seconden: 1:23.670. Daar konden de Jordan-coureurs Monteiro, Karthikeyan en Kiesa niet aan tippen. En ook teamgenoot Christijan Albers (1:24.093) moest zijn meerdere in Doornbos erkennen.

Doornbos: ,,Ik heb me vandaag vooral bezig gehouden met de set-up van de wagen. Doordat het circuit erg vuil was had, ik in het begin weinig grip. Tijdens de lunch hebben we grote veranderingen aangebracht en vervolgens wist ik mijn tijden continue te verbeteren. Verder heb ik bij het in- en uitrijden van de pitstraat diverse pitstops en proefstarts geoefend. En met de start op Hockenheim in mijn achterhoofd heb ik vanmiddag ook een aantal handmatige starts geoefend. Over het geheel gezien ben ik erg tevreden met het resultaat. Morgen kunnen jullie dan ook zeker wat van mij verwachten in de kwalificatiesessie!”