Robert Doornbos is de nieuwe Minardi-coureur. De Rotterdammer vervangt komend weekend al, tijdens de Grand Prix van Duitsland, de Oostenrijker Patrick Friesacher. Robert Doornbos: ,,Ik kan niet wachten om vrijdag in de wagen te stappen. Dit is de kans waar ik op hoopte en waar ik samen met mijn management hard voor heb gewerkt. Ik voel me topfit en klaar om deze volgende stap in mijn carrière te zetten. Door te racen kan ik meer ervaring opdoen en ben ik van meer waarde wanneer ik ook in 2006 op de grid sta. Jordan/Midland kon me dit jaar deze mogelijkheid nog niet geven, Minardi nu wel. Ik ben dan ook uitermate gretig om mijn ambitie om te zetten in actie!”

Doornbos maakte vorig jaar september tijdens de Grand Prix van China zijn Formule 1- debuut bij Jordan als vrijdagcoureur. Begin dit jaar was hij dichtbij een contract als racecoureur, maar Narain Karthikeyan en Tiago Monteiro boden meer geld. Hij moest dus genoegen nemen met zijn rol als vrijdagcoureur. Maar doordat Oostenrijker Patrick Friesacher niet aan zijn betalingsverplichtingen kon voldoen, was Paul Stoddart genoodzaakt een andere coureur te zoeken.

Paul Stoddart is blij met de komst van Doornbos: ,,Hij heeft laten zien snel genoeg te zijn om in de Formule 1 deel te nemen. We zijn bovendien blij dat we hem de kans kunnen geven zijn debuut in het wereldkampioenschap te maken. Ik geloof dat hij het, naast Christijan Albers, de komende races fantastisch zal doen. En ik ben ervan overtuigd dat het Minardi-team op nog meer enthousiast support vanuit Nederland kan rekenen. Aangezien we nu de als eerste team een complete Nederlandse rijdersbezetting hebben."

De Australiër maakt tevens van de gelegenheid gebruik om Patrick Friesacher te bedanken. ,,Ik wil ook Patrick namens het hele team bedanken voor zijn inzet. We zijn vanwege commerciële redenen uit elkaar gegaan. Ik wil dan ook benadrukken dat deze beslissing absoluut niets te maken heeft met zijn kwaliteiten als coureur. Hij is een goed coureur en we wensen hem dan ook het allerbeste in de toekomst.”

De laatste keer overigens dat er twee Nederlanders aan de start van een Grand Prix verschenen was in Zandvoort 1962. Toen reden Ben Bon en Carel Godin de Beaufort.