Robert Doornbos is een stap dichter bij een contract. De Rotterdammer blijft echter voorzichtig. Tekenen doet hij nog niet.
Robert Doornbos heeft nog niet getekend bij het team van Jordan. De Rotterdammer praat nog met een laatste grote sponsor. ,,Als we die binnen hebben, dan zitten we goed’’, zegt Harry Muermans in de nieuwste FORMULE 1. Muermans is al maanden op zoek naar geldschieters voor Doornbos.

,,Het klopt dat de vaart er begin deze week een beetje uit was’’, bevestigt Doornbos. ,,Het zag er moeilijk uit, maar nu gaan wee weer de goede richting op. Je ziet dus hoe snel het kan gaan. Maar fuck man, het kan tot op de laatste dag voor de Grand Prix van Melbourne nog mis gaan.’’

Doornbos wacht vooralsnog de ontwikkelingen af rondom de overname van Jordan door Midland F1, de groep investeerders die een paar maanden geleden aankondigde in 2006 een Formule 1 team te willen beginnen.

,,Vrijdag weet ik daar meer over’’, vertelt Doornbos woensdagmorgen tegenover FORMULE 1. Volgens berichten in de Engelse media is de deal op een haar na geregeld en werken advocaten van beide partijen de details van de overname uit.

Doornbos weet dat hij nu kan tekenen bij Jordan, maar dan heeft hij niet genoeg geld voor een heel seizoen. ,,Ik zou een risicootje kunnen nemen en nu kunnen instappen'', kijkt Doornbos vooruit. ,,Maar ik ga toch voor een overeenkomst voor een heel seizoen.’’

Ook Muermans heeft geen trek terecht te komen in perikelen zoals die vorig jaar ontstonden rondom Giorgio Pantano. De Italiaan miste eerst een race in Canada toen de betalingen niet op tijd binnenkwamen en de laatste drie Grand Prix’ van het seizoen kwam hij niet meer in actie. Zijn plaats werd ingenomen door Timo Glock, de vrijdagcoureur. De plaats van Glock werd weer opgevuld door Doornbos.