Robert Doornbos kan nauwelijks wachten: vrijdagmiddag rijdt hij op Hockenheim tijdens de eerste vrije training de eerste kilometers als teamgenoot van Christijan Albers bij Minardi. ,,Ik wil zondag de race uitrijden.’’ De Rotterdammer glundeert zichtbaar in de paddock van Hockenheim; de belangstelling van Nederlandse en internationale media is groot. ,,Hoe spreek je jouw achternaam nu precies uit?´´ zo wil de Oostenrijkse journalist Heinz Pruller weten. ,,DoornBOS? Oke.´´

Robert: ,,Ja joh, de aanmeldingen voor mijn fanclub schieten de pan uit!" Zijn zus Madelon bevestigt dat er de afgelopen dagen ’honderden aanmeldingen’ per dag zijn bijgekomen. Het is een gekkenhuis.

,,Dit is wat anders dan alleen de vrijdag", zegt hij met die typerende grijns. ,,Ik ben echt blij met die racestoel. Ik moet wel zeggen dat die vrijdagtests bij Jordan mij enorm hebben geholpen. Ik ken nu alle circuits."

Realist is Doornbos als altijd. ,,Kijk, Christijan heeft een voorsprong van elf Grand Prix´ op mij. Dat poets je niet zomaar even weg. Maar ik hoop wel snel op zijn niveau te komen." Dan, lachend: ,,Misschien gaan we wel wheelbangend zondag door de eerste bocht. Nee, zonder gekheid. Ik wil eerst eens de race uitrijden."

Echt kennis gemaakt heeft hij nog niet met Christijan Albers: ,,Het was vandaag even hallo en dag. Dat komt nog wel." Dan: ,,Natuurlijk is het speciaal, twee Nederlanders in een team. Maar voor de rest zijn we gewoon twee mensen, net als een Canadees en een Braziliaan!" Om er aan toe te voegen: ,,Kijk, mijn vriendschap met Tonio Liuzzi is natuurlijk heel speciaal, dat tref je niet overal in de paddock. Maar het is belangrijk dat we gewoon goed met elkaar kunnen werken."

KPN is als snuffelsponsor bij de Rotterdamse coureur gebleven, zoals de afgelopen twee vrijdagen met Jordan ,,Deze racedeal maakt het wel makkelijker praten." En de aanbieding van Jordan-Midland voor 2006 ligt er ook nog steeds. ,,Daar is niets veranderd. Ze willen mij nog steeds graag hebben. Dit heeft alleen maar meerwaarde voor ze, want als ik terug zou komen heb ik race-ervaring, met acht races. Maar nu richt ik mij eerst op deze job bij Minardi."

RW