Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko zegt dat de Oostenrijkse renstal bij de Grand Prix van Barcelona een nieuwe auto gaat presenteren. 

In gesprek met het Duitse Auto Bild Motorsport zegt Dr. Helmut Marko dat Red Bull bij de Grand Prix van Barcelona een nieuwe auto gaat presenteren. Een week later krijgt de RB13 een grote motorupdate en levert Renault een nieuwe, sterkere krachtbron aan. Hiermee hoopt het team eindelijk te kunnen concurreren met Ferrari en Mercedes. Tot die tijd moet Red Bull volgens Marko zoveel mogelijk punten pakken om aansluiting met de top te houden.

Na twee races bedraagt de achterstand op klassementsleider Mercedes al 29 punten. De strijd om het kampioenschap lijkt daarom een tweestrijd te worden tussen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel, maar als het aan Red Bull-adviseur ligt, wordt het binnenkort een “vierstrijd.”

Red Bull beschikt volgens Marko namelijk over “het beste rijdersduo op de grid.” Met een competitieve auto kan Red Bull met Max Verstappen en Daniel Ricciardo zeker meedoen om de titel, meent hij. “Na de update moeten ze het op eigen kracht kunnen winnen”, vindt de adviseur.