Na een goede periode sinds de zomerstop is het voor Ferrari in Brazilië tot een zwaar dieptepunt gekomen. Charles Leclerc en Sebastian Vettel zijn in de slotfase van een spectaculaire Grand Prix in aanraking gekomen met elkaar, wat resulteerde in een uitvalbeurt voor beide coureurs.

In ronde 66 van 71 zijn Charles Leclerc en Sebastian Vettel verwikkeld in een zwaar gevecht om de vierde plaats. De Monegask haalt Vettel in de eerste bocht in waarna Vettel probeert te counteren. Op het rechte stuk tussen bocht 3 en 4 zit Vettel in de slipstream van Leclerc en gaat hij aan zijn teamgenoot voorbij, maar drukt daarbij Leclerc dusdanig naar buiten dat de twee in aanraking komen. Leclerc loopt daarbij schade op aan zijn voorvleugel en wielophanging terwijl Vettel met een lekke band zijn auto aan de kant zet.

”Wat is hij aan het doen?”, vraagt een gefrustreerde Vettel over de boordradio. ”Sorry, lekke band. Mijn God, moet dat nou zo?”, aldus Vettel in zijn moedertaal. ”Wat is dat in hemelsnaam?”, vraagt Leclerc, op zijn beurt ook zwaar geïrriteerd.

‘Volwassen genoeg’
”Ik had niet veel ruimte aan de rechterkant. Ik heb de beelden nog niet gezien. Het is jammer voor het team dat we niet zijn gefinisht”, zegt Vettel tegen Sky Sports.

”Ik haalde hem in in bocht 1 en in bocht 3 wist ik dat hij het opnieuw zou proberen”, zegt Leclerc. ”Ik liet hem de ruimte maar hij kneep mij af naar de binnenkant. We raakten elkaar en ik liep een lekke band op.” Leclerc zegt dat hij alleen met teambaas Binotto gepraat, maar hij moet nog praten met Vettel. ”We zijn volwassen genoeg om dit achter ons te kunnen laten. We zijn vooral teleurgesteld voor het team”, aldus Leclerc.

Voor teambaas Mattia Binotto is één ding duidelijk: ”Ze hebben de vrijheid om te vechten, maar ze weten dat ze dit soort domme fouten moeten vermijden voor zichzelf en het team. Het was een kleine touché, maar we zullen dit zeker analyseren. Dat wil ik niet gaan doen nu iedereen nog verhit is. Allebei hebben ze een aandeel in het incident”, aldus het oordeel van Binotto. Beide coureurs moesten zich melden bij de stewards, maar die besloten geen straf uit te delen.

Foto: Motorsport Images