De dood van Ayrton Senna in 1994 was goed voor de Formule 1. Dat zegt Bernie Ecclestone, beheerder van de commerciële rechten van de sport. Volgens de Brit zorgde de dood van Senna voor veel extra publiciteit.

Ayrton Senna, die wordt gezien als één van de grootste legenden uit de Formule 1, kwam in 1994 om het leven op het circuit van Imola tijdens de Grand Prix van San Marino. De dood van de Braziliaan bracht wereldwijd een grote schok teweeg.

De crash van Ayrton Senna

“Het ongeluk was natuurlijk tragisch, maar uiteindelijk is het goed geweest voor de Formule 1”, zei Ecclestone tegen de Braziliaanse krant Folha de São Paolo. “Het is jammer dat we Ayrton verloren hebben, hij was erg populair. Maar de publiciteit die de Formule 1 na het ongeluk kreeg was enorm. Veel mensen kregen pas interesse in de Formule 1 na de dood van Senna”, aldus Ecclestone.

Het is niet de eerste keer dat de Brit controversiële uitspraken doet. Eerder dit jaar werd hij al bekritiseerd omdat hij had gezegd dat dictator Adolf Hitler “dingen tenminste voor elkaar kreeg.”

Bekijk ook: Bernie Ecclestone vindt Max Verstappen de beste ooit in de F1 >> 

En lees ook het kampioenschapsnummer van 2023. Hier te verkrijgen