In een periode met een groot aanbod aan sportnieuws, met onder meer de Tour de France en Wimbledon, zijn controverses meer dan welkom om de Formule 1 ook in de belangstelling te houden. Al wordt er soms een beetje overdreven.

De aanvaring tussen Sebastian Vettel en Lewis Hamilton was natuurlijk koren op de molen. Handenwrijvend werd uitgekeken naar de persconferentie waar ze allebei moesten opdraven. Maar niet geheel verrassend hadden de twee weinig zin om alles weer op te rakelen. Het was uitgepraat, of in ieder geval gesms’t, en tijd om verder te gaan.

Daar vul je natuurlijk geen kranten mee. Dus werd nog maar even gevist of Vettel misschien geen probleem had met zijn temperament. Ook Max Verstappen werd gevraagd naar het temperament van Vettel. “Emoties horen erbij. Soms hoor je ze op de radio of zie je het zelfs, maar dat is alleen maar menselijk. Anders zou het ook maar saai zijn, en hebben jullie niets om over te schrijven”, slaat hij de spijker op de kop.

Verstappen is zelf eveneens onderwerp van gesprek, maar ook hij smoort alle speculaties in de kiem. Of hij te veel vraagt van zijn auto? Onmogelijk. Voor alle technische problemen is een aanwijsbare reden gevonden. Een transfer naar Ferrari? Niet aan de orde. Hij heeft een prima contract bij Red Bull tot en met 2018. Gefrustreerd? Weinig van te merken. Hij grapt volop met zijn collega’s, zelfs met Carlos Sainz, die aan de poten van zijn Red Bull-stoeltje probeert te zagen.

En dan is er nog de aanhoudende soap rond McLaren en Honda. De FIA zet bij de persconferentie McLaren-teambaas Eric Boullier en Honda-chef Yusuke Hasegawa naast Toto Wolff van Mercedes, waar eigenlijk vertegenwoordigers van Ferrari en Pirelli gepland stonden. Maar wie denkt dat er groot nieuws aangekondigd zal worden, komt bedrogen uit. McLaren en Honda blijven gewoon volhouden, het gaat zelfs de goede kant op.

Waarom dan de wijziging in het schema? Wellicht had Maurizio Arrivabene andere verplichtingen, of geen zin om vragen te beantwoorden over het gedrag van Vettel of het plotselinge vertrek van motorchef Lorenzo Sassi. Het blijft speculeren.