In de sport wordt graag in dynastieën gedacht: Michael Jordan en de Chicago Bulls, Michael Schumacher en Ferrari en – tot voor kort – Lionel Messi en Barcelona. De combinatie tussen Max Verstappen en Red Bull kan wel eens net zo iconisch worden, denken twee ex-Red Bull-coureurs.

“Waarom niet?”, vraagt Webber zich dat in gesprek met FORMULE 1 Magazine hardop en grotendeels retorisch af. Om de vraag daarna voor de goede orde toch maar te beantwoorden: “Ja, absoluut”, lijdt het voor hem geen twijfel dat het partnerschap tussen Verstappen en Red Bull iconisch kan worden.

‘Geweldig uithangbord’

In de eerste plaats komt omdat wereldkampioen Verstappen – die afgelopen weekend in Oostenrijk Webbers record van 129 starts voor Red Bull evenaarde – nog tot en met 2028 een contract bij het team heeft, en Webber hem dat zeker ziet uitdienen. “Het is heel moeilijk om je voor te stellen dat Max voor een ander team zou rijden.”

“Max en Red Bull, dat is ook gewoon een bizar goed huwelijk als je kijkt naar hoe ze presteren en wat voor geweldig uithangbord hij voor het merk Red Bull is. De ‘Verstappen-stijl’ past perfect bij Red Bull; hij belichaamt waar Red Bull voor staat”, weet Webber.

Lees ook: Lambiase over ‘De Schreeuw’ in Abu Dhabi: ‘Alles kwam eruit, de eerste van Verstappen en mij’

Behalve Webber ziet ook de Oostenrijker Christian Klien, goed voor 28 races in dienst van het team van de energiedrankfabrikant, Verstappen en Red Bull nog lang samen doorgaan. “Red Bull doet alleen maar mee om competitief te zijn en te winnen. En je hebt daarvoor niet alleen een goed team nodig, maar ook een buitengewone coureur. Niet iedereen kan bereiken wat Max de afgelopen jaren voor Red Bull heeft bereikt. Het team en hij hebben elkaar nodig om in de toekomst meer titels te pakken.”

In de nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine, nr. 11, lees je meer over het huwelijk tussen Verstappen en Red Bull, waarom Verstappen misschien wel meer voor Red Bull heeft betekend dan viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel, en de toekomst. “Max is pas net aan het warmdraaien.” FORMULE 1 Magazine nr. 11 ligt nu in de winkel of is hier te bestellen – met gratis verzending binnen Nederland!