Het is vandaag D-day voor de Formule 1, dat zal niet veel fans zijn ontgaan. De meeting met de World Motor Sport Council van de FIA is inmiddels afgelopen en de eerste teambazen zijn al naar buiten gekomen. Hoewel de eerste geruchten de ronde doen, werd er nog geen commentaar gegeven. De algemene verwachting is dat er slecht nieuws aan zit te komen, iets wat duidt op zware straffen. Minardi-teambaas Paul Stoddart (Bridgestone-klant): ,,Het lijkt er niet goed uit te zien voor de Michelin-teams, dat kan ik wel opmaken uit de eerste reacties.’’ Aldus laat hij doorschemeren tegenover de Britse tv-zender ITV.

Vooral BAR lijkt zwaar getroffen te gaan worden, er wordt op grandprix.com al gesproken over uitsluiting van de Britse renstal. Mocht dit zo zijn, dan lijkt het aannemelijk dat BAT en Honda binnenkort bekendmaken uit de Formule 1 te stappen. Een nieuwe schorsing behoort eveneens tot de mogelijkheden. Voorlopig zijn dit echter allemaal nog geruchten, wel is bekend dat Max Mosley onlangs nog zinspeelde op zware staffen.

Om 15.00 uur staat er een persconferentie met Max Mosley gepland, waarschijnlijk zal er dan meer duidelijk worden. Niet lang daarna zullen de teams hun reactie geven. Paul Stoddart zal dan eveneens van de partij zijn. Bij de vergadering was hij niet aanwezig, hem werd de toegang ontzegd.

Volgens ITV zullen de autofabrikanten in de Formule 1 na afloop van de zitting in Parijs in een naburig hotel vergaderen, en zich beraden op eventueel te nemen stappen.