Nick Heidfeld had lang de snelste tijd in handen, maar in de laatste minuut ging Alexander Wurz eronder door. Opnieuw.
McLaren heeft ook op de Nürburgring haar zaakjes goed voor elkaar. Vrijdagtestcoureur Wurz was zowel in de ochtend als de middagsessie het snelst. Juan Pablo Montoya en Kimi Raikkonen waren eveneens in beide trainingen vooraan te vinden. Raikkonen, tweede in het WK, wil desondanks nog niet aan de titel denken. Hij vindt de achterstand op Renault te groot. Maar als ze zo doorgaan, de afgelopen twee races wonnen ze met overmacht, zijn ze op de goede weg het verschil in te lopen.

Eveneens indrukwekkend waren de prestaties van de Williams-coureurs. Nick Heidfeld zette al vroeg in de training de snelste tijd neer. Halverwege de training viel hij echter bij het ingaan van de pits stil. Zijn tijd bleef echter staan. Tot Wurz en Zonta er in de laatste minuut onder door gingen.

Het geeft Heidfeld vertrouwen. ,,Ik heb in de Eifel al veel races gewonnen. Ik zie dan ook geen reden waarom het in de Formule 1 niet zou lukken.” De Duitser eindigde vorige week in Monaco als tweede. Zijn beste resultaat ooit. De Williams-coureur die normaal nauwelijks op interessante uitspraken te betrappen is, voelt zich duidelijk op zijn gemak bij het team van Frank Williams. Logisch ook. Tot nog toe heeft hij beter gepresteerd dan zijn alom gewaardeerde teamgenoot Mark Webber.

Tenslotte was Christijan Albers sneller dan teamgenoot Frieschacher. Jordan-debutant Montagny bleef eveneens zijn teammaats voor.