Fernando Alonso heeft een dominante zege behaald in de Grand Prix van Maleisië. Jarno Trulli boekte met de tweede plaats de beste klassering voor Toyota, Nick Heidfeld stond als derde (Williams-BMW) voor het eerst sinds Brazilië 2001 weer op het podium. Michael Schumacher werd zevende, Christijan Albers dertiende en laatste. Barrichello, Webber, Fisichella, Villeneuve, Button, Davidson, en Friesacher haalden de eindstreep niet.


Het venijn in de race op Sepang zat ‘m vooral in het middengedeelte, met felle duels tussen Ralf Schumacher, en de Williams-rijders Mark Webber en Nick Heidfeld en even later een touché tussen diezelfde Webber en Giancarlo Fisichella. De winnaar van Melbourne worstelde met zijn wagen en schoot geheel onnodig Webber en zichzelf uit de wedstrijd.

Het was een zwarte dag voor Ferrari. De Scuderia kwam er niet aan te pas. Barrichello viel zes ronden voor het einde kansloos uit, en Michael Schumacher werd met enig geluk nog zevende, tussen de Red Bull-coureurs Coulthard (zesde) en Klien (achtste) in. Raikkonen eindigde door een lekke band net buiten de punten. Montoya redde de eer voor McLaren met plek vier, net voor de tweede Toyota van Ralf Schumacher. De BAR-coureurs Button en Davidson beleefden een nog vervelender dag dan de mannen van Ferrari. Zij vielen beiden na drie ronden met een kapotte motor uit.

Fernando Alonso leidt nu in het WK met 16 punten, terwijl Renault stevig de leiding in handen heeft bij de constructeurs, waar Toyota nu fraai de tweede positie bekleedt.