Fernando Alonso heeft in de eerste kwalificatie voor de Grand Prix van Maleisië voorlopig de pole-position in handen gekregen. De Spaanse Renault-coureur was met 1:32.582 de snelste

Hij bleef nipt de verrassend sterke Jarno Trulli (Toyota) voor, die bewees dat zijn tweede startplaats in Australië geen toeval was. Giancarlo Fisichella werd derde, voor Kimi Raikkonen.

Ook Ralf Schumacher deed het in de tweede Toyota goed, hij realiseerde de vijfde tijd, voor Mark Webber (Williams). Juan Pablo Montoya (McLaren), Nick Heidfeld (Williams), Jenson Button (BAR, door een olielek zaterdagochtend in de tweede sessie niet in actie) en Christian Klien (Red Bull, klein foutje in de eerste bocht) maakten de toptien vol.

Ferrari viel vies tegen, met een twaalfde tijd van Michael Schumacher achter David Coulthard (Red Bull) en de veertiende voor Rubens Barrichello.

Christijan Albers reed een foutloos rondje in zijn Minardi, maar kwam toch 1,2 seconden tekort op de tijd van teamgenoot Pastrick Friesacher.De Nederlander is twintigste en laatste.