Het rommelt al tijden bij Ferrari en sinds de misgelopen titel van Sebastian Vettel zou de top van de Formule 1-tak op de wip zitten. Fake news, noemt teambaas Maurizio Arrivabene het. “Allemaal met de bedoeling om instabiliteit te creëren binnen het team.”

Lewis Hamilton veroverde vorige week de titel en dat betekent dat Ferrari vooralsnog met lege handen staat. En dat is vaak het beginsignaal voor gerommel en speculatie. Zo zou technisch directeur Mattia Binotto overhoop liggen met Arrivabene, ook zou Binotto in de belangstelling staan van andere teams.

“Laat ik het eens en voor altijd duidelijk maken”, sprak Arrivabene tegen het Britse tijdschrijft Autosport. “De geruchten over Mattia zijn fake news. Het is een poging problemen te creëren terwijl er geen problemen zijn. En ik wil niet meer reageren op die valse geruchten.”

Mattia Binotto en Maurizio Arrivabene samen op de grid in Singapore. Foto: Sutton Images

‘Ik geloof in evolutie’
Daarmee doelt Arrivabene op eerdere verhalen die te suggestief zouden zijn naar zijn zin. “Er zijn veel pogingen gedaan om instabiliteit te bewerkstelligen. Soms met verhalen over coureurs, soms met verhalen over de technische mensen.” Voor vragen over zijn eigen positie binnen het team verwijst hij naar zijn baas directeur Louis Camilleri.

“Maar misschien kunnen we het eens hebben over versterkingen. Als die er komen, doen we dat niet overhaast. Alleen als we ze echt nodig hebben. Een team dat werkt heeft alleen versterkingen nodig, geen revolutie. Daar geloof ik niet in, ik geloof alleen in evolutie.”