Ferrari test deze week met de F2005 in Spanje. Die testsessie – in Jerez – is beslissend. Wordt de nieuwe wagen al in de Grand Prix van Bahrein ingezet (3 april), of in Spanje (8 mei). De nederlaag in Melbourne is hard aangekomen in Maranello. Gisteren beweerden desalniettemin diverse websites dat Ferrari onverkort vasthoudt aan de inzet van de nieuwe wagen per 8 mei, wanneer de Grand Prix van Spanje op de agenda staat.

Niets is minder waar, zo laat teamchef Jean Todt weten in de Italiaanse sportkrant Gazzetto dello Sport. Er is nog niets beslist. ,,Deze week testen we intensief met de nieuwe wagen in Spanje. Al naar gelang de uitkomst beslissen we of de F2005 begin april in Bahrein wordt ingezet, dan wel pas in mei in Spanje.""

Todt zegt ook niet geschrokken te zijn van de uitslag van de Grand prix van Australië. ,,De F2004M is een aangepaste versie van de wagen die vorig seizoen 15 van de 18 Grand Prix" won. Terwijl we in afwachting zijn van de F2005 is een tweede plaats helemaal niet gek.""