Bij Ferrari zijn ze ‘zeer blij’ met de ‘geweldige vooruitgang’ die Carlos Sainz dit seizoen heeft geboekt. Toch maken de prestaties van de afgelopen races hem nog niet tot een teamleider, stelt sportief directeur Laurent Mekies.

Na een zeer moeizame seizoenstart, waarin hij regelmatig uitviel door pech of eigen fouten, lijkt Sainz zich te hebben herpakt in de afgelopen races. De resultaten zijn er nog niet altijd, al hielpen de motorproblemen in Oostenrijk en de strategische blunder van Ferrari in Frankrijk hem daar niet bij. In Hongarije kwam hij als vierde over de streep en met nog negen races te gaan staat de Spanjaard vijfde in het klassement.

De prestaties van Sainz kunnen rekenen op lof van sportief directeur Laurent Mekies. “Sainz heeft drie extreem sterke weekenden gehad: Silverstone, Oostenrijk en Frankrijk”, somt Mekies op. “We zijn daar echt heel blij mee. Het was alleen niet echt te zien in het eindresultaat, behalve in Silverstone, omdat we met andere dingen te maken hadden”, doelt hij op de uitvalbeurt in Oostenrijk en de vijfde plaats in Frankrijk door de opmerkelijke strategie.

Lees ook: Sainz hoopt op hulp Red Bull voor titelhoop: ‘Hebben uitvalbeurten nodig’

“Maar hij heeft geweldige vooruitgang geboekt sinds het begin van het seizoen”, vervolgt Mekies. “We maakten er geen geheim van aan het begin van het seizoen dat de auto niet echt bij hem paste. We moesten veel met hem, de engineers en iedereen in Maranello werken om ervoor te zorgen dat we hem iets zouden geven waar hij zich meer op zijn gemak in voelde.”

“Dat kost tijd”, legt Mekies uit. “Het lijkt er langzaam maar zeker op dat het de juiste kant opgaat. Dat is een ander geweldig teken voor het team en de manier waarop we interactie hebben.” Ondanks alle lof maakt Mekies meteen duidelijk dat de sterke races van Sainz hem niet meteen de teamleider maken. “Maakt dit iemand een leider of niet? Nee, dat doet het niet. We weten dat we twee zeer goede coureurs hebben.”