Ferrari blijft in ieder geval tot en met 2012 deelnemen aan het WK Formule 1. Een forse tegenvaller voor de GPWC die op Ferrari rekende. Een forse klap voor de autofabrikanten die zich hebben (of hadden?) verenigd in de GPWC. Ferrari heeft vandaag bevestigd dat het tot en met 2012 zeker zal blijven meedoen aan het WK Formule 1.

Ferrari heeft een overeenkomst getekend met de overkoepelende FIA en de FOM van Formule 1 baas Bernie Ecclestone, zo meldt het Britse 'Autosport'. Het gaat om het nieuwe Concorde Verdrag dat in 2008 van kracht moet worden.

FIA-voorzitter Max Mosley is vanzelfsprekend erg gelukkig met de overeenkomst: ,,Dit is erg belangrijk voor de toekomst van het belangrijkste wereldkampioen dat onder de auspicien van de FIA valt.''

Ferrari-voorzitter Luca di Montezemolo: ,,Het is belangrijk maar ook fijn dat de FIA, de FOM en Ferrari – het enige team dat er vanaf de start van het WK Formule 1 altrijd bij was – een duidelijk signaal hebben afgegeven voor wat betreft de toekomst van de sport. Deze overeenkomst ligt in de lijn die Ferrari voor de toekomst al enige tijd voor ogen had.''

De GPWC was van plan pal voor de seizoenstart in Melbourne het format te presenteren voor een alternatief wereldkampioenschap, dat in 2008 zou moeten beginnen. Met het afhaken van boegbeeld Ferrari is het doorgaan van het GPWC-kampioenschap plots een stuk minder zeker geworden.