De FIA gaat niet mee met het protest van Ferrari tegen de tijdstraf die Carlos Sainz kreeg tijdens de Grand Prix van Australië. Door die straf eindigde de Spaanse coureur uiteindelijk niet op de vierde plaats, maar buiten de punten.

Sainz was de race in Melbourne als vijfde gestart, maar lag tegen het einde van de race op de vierde plaats toen er door de brokstukken van Kevin Magnussens Haas de rode vlag uitging. Bij de daaropvolgende herstart tikte Sainz landgenoot Fernando Alonso van de baan, maar omdat ook Pierre Gasly en Esteban Ocon zwaar crashten, werd de race opnieuw stilgelegd.

Sainz woest

Tijdens die code rood kreeg Sainz te horen dat een tijdstraf van vijf seconden kreeg voor het veroorzaken van een aanrijding. Omdat de Ferrari-coureur wist dat de laatste ronde achter de safetycar zou worden verreden, wist hij ook dat hij buiten de punten zou eindigen en dat leidde tot een woedende reactie.

Ferrari besloot na afloop van de race protest aan te tekenen tegen de straf, middels een ‘right of review’, maar de stewards hebben dat protest verworpen omdat er geen nieuw (en ontlastend) bewijsmateriaal is aangeleverd.