Pedro de la Rosa, Marc Gené en Davide Rigon zullen ook in 2014 weer de testrijders van Ferrari zijn. Dat heeft de Scuderia bekend gemaakt.

Van de drie Ferrari-testrijders, is De la Rosa de bekendste naam. De inmiddels 42-jarige Spanjaard reed van 1999 t/m 2012 af en aan in de Formule 1 en kwam tot 104 races voor Arrows, Jaguar, McLaren, Sauber en HRT.

Dat De la Rosa in veertien jaar tijd slechts tot 104 races kwam, komt omdat zijn periodes als race-coureur werden onderbroken door meerdere stints als test- en reserverijder voor McLaren, waar hij ook zijn negen optredens voor dat team voor dankt.

De la Rosa was in totaal acht jaar als testcoureur voor McLaren actief en speelde een grote rol in de ontwikkeling van het simulatorprogramma van het team uit Woking. Vanwege die ervaring werd hij – mede op voorspraak van landgenoot en ex-McLaren-coureur Fernando Alonso – begin 2013 als testrijder vastgelegd door Ferrari, waar hij soortgelijke werkzaamheden verricht.

Gené
Net als De la Rosa heeft ook zijn landgenoot Marc Gené Formule 1-ervaring, al reed hij in 2004 voor het laatst. Gené debuteerde in 1999 bij Minardi en reed ook in 2000 voor het kleine Italiaanse team, alvorens daarna een testrol bij Williams op zich te nemen. Als derde man van Williams reed hij voor dat team in 2003 en 2004 nog drie races als invaller, waarmee hij in totaal op 36 Grands Prix komt.

Met ingang van 2005 ging Gené vervolgens als testrijder bij Ferrari aan de slag, een rol die hij nu dus nog altijd vervult en combineert met deelname aan endurance-races voor verschillende teams en fabrikanten.

Rigon
De Italiaan Rigon is de minst bekende en gelouterde van Ferrari’s drie testrijders. De 27-jarige Rigon heeft een weinig indrukwekkende carrière in de opstapklassen achter de rug, met een kampioenschap in de Euro 3000 en twee titels in de Superleague Formula als hoogtepunten.

Rigon maakte in zijn jongere jaren echter deel uit van Ferrari’s talentenprogramma en heeft sinds 2011 zo nu en dan voor de Scuderia getest. Daarnaast is hij actief in de simulator van de Italiaanse renstal en gaat hij met ingang van komend seizoen voor het aan Ferrari gelieerde AF Corse een Ferrari 458 besturen in het World Endurance Championship.