Ferrari-teambaas Stefano Domenicali heeft ontkend dat zijn team ook maar iets te maken heeft met Kimi Räikkönens beslissing om nog dit seizoen aan zijn rug geopereerd te worden.

Nadat Räikkönen – die nu nog Lotus-coureur is, maar in 2014 naar Ferrari gaat –  bekendmaakte de laatste twee races te moeten missen om aan zijn rug geopereerd te worden, staken er gelijk kwade geruchten op: de Fin zou dit uit protest doen omdat Lotus haar betalingsverplichtingen aan hem niet nakomt, of om zijn nieuwe team Ferrari te helpen in haar strijd met Lotus bij de constructeurs.

Lotus F1-eigenaar Gérard Lopez verklaarde afgelopen weekend echter tegenover Auto, Motor und Sport dat Lotus geen betalingsachterstand meer heeft wat Räikkönens salaris betreft: “We hebben dat voor de race in Abu Dhabi al allemaal geregeld.”

Lopez stelde verder dat hij er niet aan twijfelt dat Räikkönen inderdaad serieuze rugklachten heeft, maar wakkerde het vuurtje van het ‘Ferrari complot’ en passant wel verder aan door zich te laten ontvallen dat ‘Kimi’s nieuwe werkgever hem wellicht heeft geadviseerd dat het beter is zo snel mogelijk aan zijn rug geholpen te worden…’

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali heeft in gesprek met Motorsport-Total echter met klem ontkend dat Ferrari ook maar iets met de timing van Räikkönens operatie te maken heeft. “Wij respecteren Kimi’s huidige werkgever Lotus en zijn contract met dat team. Wij hebben dan ook niets ondernomen om een wig tussen Kimi en Lotus te drijven”, aldus Domenicali.