*

Ferrari hoopt de rug te rechten in Bahrein: ‘Grip en remmen zijn de sleutelfactoren’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

25 maart 2019 20:29

Ferrari hoopt de rug te rechten in Bahrein: ‘Grip en remmen zijn de sleutelfactoren’
Motorsport Images

Op de baan waar in het verleden al zes keer werd gewonnen, hoopt Ferrari komend weekend het momentum in de openingsfase van het seizoen te keren. In Australië kampten de Italianen met balansproblemen, teambaas Mattia Binotto denkt nu het lek boven te hebben. “Wij waren niet in staat de auto op zijn top te laten presteren, in Bahrein moeten de uitgevoerde correcties resultaat opleveren.”
“Het is de tweede ronde van wat nog een lang en veeleisend seizoen zal zijn. Het Bahrain International Circuit heeft andere kenmerken dan Albert Park, grip en remmen zijn de sleutelfactoren”, aldus Binotto. “Maar we weten ook dat de concurrentie weer zeer sterk zal zijn. We kijken er naar uit de strijd op de baan met ze aan te gaan.”

Foto: Motorsport Images

Sebastian Vettel heeft goede herinneringen aan Bahrein, hij wist de afgelopen twee edities te winnen. “Het is een circuit waar het in de woestijn lastig is het ritme te vinden, dat komt door het zand dat de baan op wordt geblazen. Elk rondje is anders”, aldus de Duitser. “Dat kan bepalend zijn, vooral in de kwalificatie. Als je maar even van je lijn afwijkt, ga je glijden en is je rondje verpest. Dat kun je niet meer goedmaken. Je moet ook geduldig zijn met inhalen, eventueel wachten op een foutje van de ander. De eerste bocht en bocht 14 lenen zich goed voor inhaalacties, beiden na een lang recht stuk.”

Zijn teamgenoot Charles Leclerc zal minstens  zo niet meer gebrand zijn op een goed resultaat in de oliestaat. “Het is een technische baan met uiteenlopende omstandigheden. (..) Ik rijd er graag, ik heb goede herinneringen aan Bahrein. Ik begon hier in de F2 en heb mooie races gereden. Vorig jaar had ik het lastig omdat ik pas was begonnen in de Formule 1. Ik kan niet wachten om nu met een Ferrari de baan op te gaan, hopelijk met een mooi resultaat.”

Sjaak Willems

Sjaak Willems

Kwam via het voetbal en het 'grote mensennieuws' terecht bij FORMULE 1. Verbaast zich dagelijks over de racewereld en probeert dat zo goed mogelijk op te schrijven. Senna-aficionado, de Braziliaan leerde hem als jochie de sport waarderen maar ook de harde les van de dood.  Vergeef hem van tijd tot tijd zijn sarcasme, hij bedoelt het allemaal zo slecht niet.