Haas-teambaas Günther Steiner prijst de motor van Ferrari de hemel in en noemt deze ‘even goed, zo niet beter dan die van Mercedes’.

De Amerikaanse renstal rijdt met klantenmotoren van Ferrari en heeft mede dankzij het goede werk van de Italianen veel vooruitgang geboekt ten opzichte van vorig seizoen, meent teambaas Günther Steiner. “Ferrari heeft een goede stap gezet, zonder hun hulp zouden wij niet zijn waar we nu staan.”

Romain Grosjean kwalificeerde zich met P6 voor het team van Haas ijzersterk in Australië, maar kon daar in de race geen goed vervolg aan geven. De Fransman viel in de 14e ronde uit met een waterlek. Ook teamgenoot Kevin Magnussen haalde de finish niet, hij viel in de 47e ronde uit na een probleem met de ophanging.

Romain Grosjean kwalificeerde zich uitstekend, maar viel in de race al snel uit door een waterlek.

Toch ziet teambaas Steiner geen reden tot paniek. “Als je snel bent, kan je ook betrouwbaar worden”, meent hij. “We zijn voorzichtig optimistisch, we moeten eerst bewijzen dat onze prestatie op zaterdag niet eenmalig was. Ik denk dat we iedereen wel verrast hebben met onze kwalificatie. We waren zelfs vier tienden sneller dan Felipe Massa, dat is best goed. Maar het zit allemaal heel dicht bij elkaar in het middenveld. Het ene moment sta je vooraan, het andere moment begin je achteraan. We moeten gewoon zorgen dat we dit volhouden en bewijzen dat dit is waar we horen.”