Een bekende naam keert terug bij Ferrari, nu het Giuliano Alesi in haar talentenprogramma heeft opgenomen. Charles Leclerc is ook een nieuw lid van de Ferrari Driver Academy.

Het strikken van de hoog aangeschreven Monegask Charles Leclerc is, ondanks de historische romatiek van de hereniging van een Alesi met Ferrari, het grootste nieuws en heeft direct betrekking op de Formule 1. Dit omdat Leclerc als lid van de Ferrari Driver Academy ook gelijk development driver wordt bij de Scuderia en tevens aan Ferrari-partner Haas F1 gekoppeld wordt.

Wat Leclerc precies gaat doen voor Haas, staat nog niet vast. Volgens Autosport is het echter mogelijk dat hij enkele vrijdagtrainingen voor het Amerikaanse Formule 1-team gaat rijden. De achttienjarige Leclerc, in 2015 vierde in het Europees Kampioenschap Formule 3 voor het Nederlandse van Amersfoort Racing, gaat in 2016 verder in de GP3 racen voor topteam ART. Hij is daar één van de teamgenoten van de Nederlander Nyck de Vries.

The sparks fly from the back of the Ferrari of Jean Alesi (FRA). British Grand Prix, Silverstone, England, 14 July 1991.

Giuliano Alesi’s vader Jean Alesi racete van 1991 tot en met 1995 voor Ferrari. Foto: Sutton Images.

Giuliano Alesi – de zestienjarige zoon van voormalig Ferrari-coureur Jean Alesi, die van 1991 tot en met 1995 voor de Scuderia racete – maakte in 2015 zijn autosportdebuut in de Franse Formule 4. Hij zet voor 2016 met steun van Ferrari nu eveneens de stap naar de GP3, waarin hij voor Trident zal uitkomen.

Ferrari Driver Academy
Leclerc en Alesi zijn nieuwe leden van de Ferrari Driver Academy, die verder bestaat uit de Italiaan Antonio Fuoco (19) en Chinees Guan Yu Zhou (16). Fuoco rijdt in 2016 ook GP3, Zhou in het Europees Kampioenschap Formule 3.

De Canadees Lance Stroll heeft de Ferrari Driver Academy verlaten. Hij maakt tegenwoordig deel uit van het opleidingsprogramma van Williams. Raffaele Marciello zit ook niet langer bij Ferrari’s Driver Academy.