Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene heeft zich kritisch uitgelaten over de opstelling van Red Bull. Arrivabene vindt dat Red Bull, dat zelfs met stoppen dreigt, niet zo moet klagen.

Voordat Mercedes de Formule 1 in 2014 in een houdgreep nam, was het Red Bull dat de dienst uitmaakte. Van 2010 tot en met 2013 won Red Bull vier jaar lang alle rijders- en constructeurstitels, maar nu het minder gaat, roepen Red Bull-kopstukken als Dietrich Mateschitz, Helmut Marko en Christian Horner continu dat het door de in 2014 ingevoerde nieuwe regels de verkeerde kant opgaat met de sport en wordt er dus zelfs gedreigd met stoppen.

Aan alle klachten en dreigende taal vanuit het kamp van de energiedrankfabrikant, heeft Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene echter geen boodschap, zo maakt hij duidelijk in gesprek met de BBC: “Als je vier jaar lang alles wint, is het makkelijk om tevreden te zijn, maar het is ook wel heel makkelijk om daarna te gaan klagen als je ineens niet meer wint.”

“Je moet gewoon leren accepteren dat er goede en slechte tijden zijn. Zo is de Formule 1 nou eenmaal. Als een team een paar sterke jaren kent, volgt meestal een mindere periode. Dat is juist het mooie aan deze sport: racen is niet voorspelbaar en dat hoort het ook niet te zijn.”