Ferrari zegt bij monde van technisch-directeur Ross Brawn met de gedachte te spelen de ontwikkeling van de F2005 op een laag pitje te zetten, en alle aandacht te richten op de auto voor komend seizoen, om zo de wereldtitel te kunnen heroveren.

Brawn verklaart in een vraaggesprek met Speedtv.com dat Ferrari twijfelt of het nog wel zinvol is met man en macht aan de F2005 te blijven werken. De vorig jaar zo machtige Scuderia heeft dit seizoen tot dusver nog niet gewonnen. Het is gebleven bij drie tweede plaatsen. ,,We onderzoeken wat we dit jaar nog kunnen doen en wat er nodig is om volgend seizoen met een winnende auto terug te komen”, zegt de Brit. ,,We zijn zonder meer niet snel genoeg dit jaar. Het lijkt me niet slim om nu al onze aandacht te richten op het huidige seizoen.’’

Ferrari wil het liefst deze zomer het circuit op met de interim-auto voor volgend jaar, voorzien van de voor 2006 verplichte 2,4 liter V8 krachtbron. Brawn: ,,De uiteindelijke auto moet eerder klaar zijn dan met de huidige auto het geval was.” Die kwam pas in februari gereed en werd met enige haast al in de Grand Prix van Bahrein ingezet, hetgeen prompt resulteerde in een dubbele uitvalbeurt voor Ferrari. Sindsdien loopt Ferrari in de titelstrijd achter de feiten aan, al kon de Scuderia afgelopen weekend in Canada een dubbele podiumfinish begroeten, met de tweede plaats voor Michael Schumacher en de derde voor Rubens Barrichello.