Ferrari is nu toch niet bereid Minardi met de oude PS04B te laten rijden. Het debuut van Albers staat op de tocht. Minardi kan mogelijk toch niet aan de start verschijnen in de Grand Prix van Australië. Ferrari weigert, in tegenstelling tot eerdere berichten, groen licht te geven aan het verzoek van het achterhoedeteam het seizoen te beginnen met een onaangepaste PS04B.

Teambaas Paul Stoddart: ,,Ik heb Jean Todt gesproken, maar hij wilde geen steun geven. Hij bleef maar zeggen dat het een zaak van de FIA is, al heeft Max Mosley gezegd er geen probleem van te maken als alle teams er mee in zouden stemmen. Ik heb dit rustig geprobeerd uit te leggen aan hem. Ik heb hem nog gevraagd het binnen Ferrari te bespreken, maar hij weigerde categorisch. Ons telefoongesprek kwam tot een einde, zonder een bevredigend resultaat.""

Dat zou niet alleen slechts nieuws zijn voor Patrick Friesacher en Christijan Albers, maar ook voor de Deen Nicolas Kiesa. De Deen, die lange tijd in de race was voor het tweede stoeltje naast Albers, was zo goed als rond voor de functie van derde rijder op vrijdag.