De FIA heeft het lange rechte stuk achterop het Shanghai International Circuit aangewezen als de DRS-zone voor de Grote Prijs van China.

 

De FIA heeft dus – net als vorig jaar – wederom voor het langste rechte stuk van de baan gekozen, in plaats van voor het kortere rechte stuk waarop start/finish gelegen is.

 

Het detectiepunt voor de DRS-zone ligt – eveneens net zoals in 2011 – in bocht twaalf en daardoor vlak vóór het ingaan van bocht dertien, wat de laatste bocht voor het opgaan van het lange rechte stuk is.

 

Het activatiepunt voor het openzetten van de verstelbare achtervleugel ligt vervolgens op ongeveer een derde van de lengte van het rechte stuk, waardoor DRS op tweederde van dit rechte stuk gebruikt kan worden.

 

De DRS-zone wordt daardoor ongeveer 750 meter lang, want daarna volgt bocht veertien. Gezien de hoge snelheid op dit rechte stuk moeten de heren coureurs echter wel ruim voor bocht veertien – een hairpin – al in de ankers gaan, dus ze kunnen niet de volledige 750 meter met de achtervleugel open rondrijden als ze DRS mogen gebruiken.