Het laatste woord over de ’zaak-Indianapolis’ is nog niet gesproken nu de FIA bekend heeft gemaakt dat zij de Michelin-teams wil spreken. De zeven renstallen, die weigerden deel te nemen aan de Grand Prix van Amerika, moeten op 29 juni tekst en uitleg komen geven bij een meeting van de World Motor Sport Council van de FIA.
Eerder vandaag maakte de overkoepelende autosportbond bekend dat in haar ogen de schuld bij zowel Michelin als de teams ligt. ,,Een boycot was niet de juiste beslissing, men had gewoon met lagere snelheden door bocht 13 kunnen rijden. Ze hadden dan zelfs punten kunnen scoren en de fans hadden een race gezien", luidt de visie van de FIA in een statement.

,,Het is anders gelopen. De FIA had de regels aan moeten passen om de race doorgang te laten vinden en dat is de omgekeerde wereld. Men heeft de sport schade toegebracht." Aangezien de FIA zoals nu blijkt ook niet te spreken is over de handelswijze van de Franse bandenfabrikant, ziet het ernaar uit dat ook zij binnenkort naar Parijs zullen moeten komen.